top of page
sir alex ferguson.jpg

Era "Ferguson"

Sir Alex Ferguson a ajuns la Manchester United de la echipa scoțiană Aberdeen pentru a-l înlocui pe Ron Atkinson și a terminat primul sezon pe locul 11. În sezonul următor (1987-88), diavolii roșii au terminat pe locul doi, Brian McClair devenind atunci primul jucător al lui United, de la George Best, care marca 20 de goluri într-un sezon, clubul fiind din nou pe locul 11 în sezonul următor. 

Manchester United a câștigat Cupa Cupelor UEFA în 1990-91, învingând-o pe campioana de atunci a Spaniei, FC Barcelona, în finală, iar în sezonul următor a pierdut pe final titlul în fața rivalilor de la Leeds United. Între timp, în 1991, clubul a fluctuat la Bursa din Londra cu o valoare în jur de 47 de milioane de lire sterline, finanțele sale devenind interesante pentru public.

Sosirea francezului Eric Cantona în noiembrie 1992 a însemnat sclipirea de care avea nevoie United, și bazându-se pe experimentații Garry Pallister, Denis Irwin și Paul Ince, precum și pe tinere vedete precum Ryan Giggs, echipa a câștigat campionatul 1992-93, pentru prima dată din 1967. În sezonul următor au realizat pentru prima dată „dubla” (Premier League-Cupa FA), ajutați de aducerea tânărului și ambițiosului mijlocaș irlandez Roy Keane de la Nottingham Forest, care avea să ajungă căpitanul echipei. Tot în același an, cu toate acestea, clubul a ajuns în doliu, în urma morții legendarului antrenor și președinte de club Matt Busby, care a murit pe 20 ianuarie 1994.

Era "Ferguson": Image
bottom of page